Conferința “Educație Digitală”

Conferința “Educația digitală” s-a desfășurat miercuri, 22 Iulie 2020, la sediul Bazei Nautice a Universității Maritime din Constanța 

Evenimentul a adus împreună 25 participanți implicați în mod frecvent și direct în activități cu și pentru tinerii din județul Constanța. În calitate de organizatori, reprezentanții Asociației TEAM4Excellence au colaborat cu partenerii asociați, reprezentanții liceelor, ai universităților, ai asociațiilor constanțene dar și cu tinerii elevi și studenți pentru a asigura o participare diversificată și relevantă pentru scopul proiectului. Experiența și pregătirea participanților au contribuit la identificarea și evaluarea soluțiilor pentru o educație digitală de calitate.

Am avut alături de noi:
 Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații Constanța
 Colegiul Comercial Carol I, Constanța
 Colegiul National “Mircea cel Bătrân”
 Asociatia Make Sense
 Academia Navală “Mircea cel Bătrân”
 Asociația pentru promovarea educației creativ-ecologice și abilităților inovative
 Universitatea Maritimă din Constanța
 Asociația TEAM4Excellence

Începând cu luna Martie 2020, elevi, studenți, profesori și părinți am fost cu toții afectați de criza COVID-19, care ne-a schimbat viețile într-un mod pe care nu îl credeam posibil. Cu toții am fost nevoiți să ne distanțăm unii de alții, să lucrăm și să învățam de acasă, să fim responsabili și să folosim cu precădere mediul digital.

„Educația digitală” ne-a fascinat, ne-a provocat imaginația și ne-a făcut să folosim într-un mod cu totul și cu totul creativ bagajul de cunoștințe IT.

În acest context, Asociația Team4Excellence din Constanța împreună cu un grup de șase voluntari internaționali au ajutat tinerii constanțeni să devină mai conștienți de beneficiile mediului online, de oportunitățile de învățare și divertisment creativ oferite de spațiul digital, dar și de provocările generate de lipsa interacțiunii umane directe. Ajunși la finalul celor patru luni de implementare, am organizat Conferința „Educație digitală” pentru a afla rezultatele acțiunilor de solidaritate și pentru a împărtăși succesul lor.

Conferința a vizat prezentarea rezultatelor proiectului de voluntariat și crearea unui cadru de dezbatere asupra metodelor de educație digitală. Discuțiile s-au focusat asupra potențialului de creștere a gradului de interactivitiate cu scopul creării unui mediu educațional online incluziv pentru comunitatea constanțeană.

CLICK AICI PENTRU RAPORTUL CONFERINȚEI.

Locație: Baza Nautică a Universității Maritime din Constanța

22 Iulie 2020

Erasmus Training Courses
Educația Digitală
Educația Digitală

Want to see more about our Erasmus events?

CLICK to see how our Erasmus events support participants increase knowledge and skills.

Build confidence | Recognize own abilities | Broaden horizons