Am sarbatorit Ziua Învăţării Nonformale impreuna cu Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații Constanța.

În fiecare an în luna octombrie, Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale sau mai simplu ANPCDEFP promovează educația nonformală. Ajunsă la cea de-a noua ediție, Agenția Națională a lansat provocarea: „Împreună putem sparge bariera de 1000 de evenimente! Ce zici, te bagi?” Scopul principal ale evenimentelor este promovarea ÎNVĂȚĂRII, indiferent de contextul în care aceasta se petrece.

Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații Constanța ni s-a alaturat in a răspunde provocării prin organizarea de ateliere pentru stimularea creativității și dezvoltarea gândirii analitice a elevilor. În acest sens, în perioada 9-15 Octombrie cadrele didactice ale liceului împreună cu reprezentanții Asociației Team4Excellence implica elevii într-o serie de workshopuri antrenante în care elevii creaza și personalizeaza diferite tehnici de transmitere a mesajelor prin intermediul mediilor sociale. Aceste ateliere vor fi urmate de dezbateri ale elevilor cu scopul dezvoltării gândirii critice, contribuind totodată la o mai bună înțelegere a rolului îndeplinit de mass-media în societate și în formarea opiniei publice.

Atelierele se defășoara cu sprijinul grupului de cinci voluntari internaționali sosiți în Constanța la începutul lunii octombrie din Franța, Germania, Spania și Olanda, în cadrul proiectului nostru Be your own leader, care se va desfășura pe o durată de cinci luni.

In acest mod, impreuna cu Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații, promovăm beneficiile învăţării în context nonformal și ne alăturăm organizațiilor care au contribuit la realizarea celor peste 800 de evenimente cu ocazia Ziua Învățării Nonformale (ZÎN).