Week-end-ul acesta Constanța a fost locul de întalnire pentru 20 de reprezentanți a 10 ONG-uri europene.

Constanța se pregătește pentru cea mai amplă reuniune de tineret finanțată prin Erasmus+ pentru promovarea utilizării responsabile a  mijloacelor media. Evenimentul se va desfășura la sfârșitul lunii octombrie și va dura 6 zile. Peste 65 de tineri din Grecia, Turcia, Slovacia, Bulgaria, Italia, Serbia, Macedonia de Nord, Lituania, Germania și Croația se vor alătura echipei din România pentru a trage un semnal de alarmă asupra știrilor care invadează internetul.

Pentru a face posibil acest eveniment, reprezentanții celor 10 ONG-uri europene s-au întâlnit vineri și sâmbătă (4-5 Octombrie) la Hotelul Dobrogea din Constanța cu scopul planificării activităților. Pe parcursul celor două zile, participanții au identificat provocările cu care se confruntă tinerii consumatori de media. Împreună au agreat activități indoor și outdoor având același obiectiv comun: creșterea gradului de conștientizare asupra importanței dezvoltării competențelor digitale ale tinerilor. Aceste activități vor fi puse în aplicare în cadrul cursului care îi va reuni pe tinerii europeni la sfârșitul lunii octombrie (28.10-2.11), în aceeași locație, la Hotelul Dobrogea din Constanța.

Cele două întâlniri de planificare și desfășurare propriu-zisă a acțiunilor sunt organizate în Constanța de Asociația Team4Excellence în cadrul proiectului Media4You. Proiectul Media4You face parte din programul Erasmus+ și a primit finanțare în valoare de 39952 Euro prin intermediul Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale.

Eveniment preluat in media de: TelegrafOnline, Ziare.com, CugetLiber, Constanta.press. Multumiri presei locale pentru sprijin!