Constanța găzduiește cea mai amplă reuniune de tineret finanțată prin Erasmus+ la malul mării “Media4You”

Suntem bucuroși să vă anunțăm că 66 de participanți din 11 țări europeni au răspuns invitației noastre și au sosit la Constanța sâmbătă, 27 octombrie. Ei s-au alăturat echipei din România pentru a trage un semnal de alarmă asupra știrilor care invadează internetul.

Astfel, timp de o săptămână participanții din Grecia, Turcia, Slovacia, Bulgaria, Italia, Serbia, Macedonia de Nord, Lituania, Germania, Croația și România desfășoară activități indoor și outdoor având același obiectiv comun: creșterea gradului de conștientizare asupra importanței dezvoltării competențelor digitale ale tinerilor.

Echipele din cele 11 țări europene (inclusiv România) au pregătit scenarii atractive și au implicat tinerii în grupuri internaționale de lucru. Activitățile au fost atât educative, antrenante cât și distractive. Jocurile de rol, imaginile care transmit mesaje, workshopurile pentru înțetegerea modului în care informațiile sunt percepute de tineri dar și sesiunile de analiza a felului în care informațiile sunt distribuite în mediul online, toate au fost apreciate de participanți.

Youth meeting
“Problem solving” 4 - OurActivities.
“Problem solving” - OurActivities

Una dintre cele mai atractive activități a implicat vizitarea Centrului Vechi al Constanței. Odată ajunși în zona Cazinoului, împărțiți în grupuri mixte de 5-6 persoane, tinerii au fost reporteri pentru o zi, au luat interviuri, au discutat cu localnicii și au surprins imagini care vorbesc.

Mult-așteptatele seri interculturale au dat posibilitatea fiecărei echipe să prezinte cultura națională, dansurile, obiceiurile dar și delicatesele tradiționale pregătite special pentru acestă ocazie. Joi seara, tinerii au sărbătorit împreună Halloween-ul iar vineri au beneficiat de prezența specialiștilor delegați de Laboratoarele Google din București care au organizat un seminar dedicat acestui eveniment.

Locație: Constanța

27 Octombrie-3 Noimebrie 2019

Want to see more about our Erasmus events?

CLICK to see how our Erasmus events support participants increase knowledge and skills.

Build confidence | Recognize own abilities | Broaden horizons