Conference “Erasmus for all”

Ziua dedicată internaționalizării educației

12 licee, școli generale, universități, ong-uri, organizații studențești și centre educaționale au promovat educația non-formală la nivel european.

Conferința a început cu o gală a proiectelor europene, intitulată sugestiv Privește Lumea Erasmus, la care și-au adus contribuția Universitatea Maritimă din Constanța, Asociația Team4Excellence, Organizația In Varietate Concordia, Asociatia pentru Promovarea Educatiei Creativ-Ecologice si a Abilitatilor Inovative, Liga Studenților din Universitatea Maritimă din Constanța și nu în ultimul rând tinerii de la Constanța Capitala Tineretului.

Au urmat discuții și activități de grup. Susținerea tinerilor și îndrumarea lor pentru primi pași spre participarea în proiecte ERASMUS și de voluntariat au reprezentat subiectele principale de discuție ale participanților.

Peste 70 de tineri au aflat despre avantajele participării în mobilități de tineret chiar de la colegii lor mai mari. Fie că au participat la o săptămână, o lună sau mai multe luni de activițăți educaționale peste hotare, ei au povestit cu același entuziasm despre experințele trăite care i-au dezvoltat intelectual, i-au facut mai toleranți și i-au ghidat spre viața de adult.

Un moment deosebit de atractiv a fost oferit de către echipa TechNoLogic-RO 081, formată din elevi de la Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații Constanța care ne-au încântat cu o demonstrație de robotică de excepție. Însoțiți și încurajați de cadre didactice, ei ne-au deschis o nouă perspectivă asupra educației și asupra relației elev-profesor.

Conferința s-a încheiat cu o activitate interactivă în context European. Un grup de cinci voluntari internaționali din Franța, Germania, Spania și Olanda au identificat împreună cu participanții soluții și idei de implicare a tinerilor constanțeni în activitățile de educație non-formală. ​
.

Locație: Universitatea Maritimă din Constanța

Marți, 18 februarie 2020

Erasmus for all
Erasmus for all
Erasmus for all

Want to see more about our Erasmus events?

CLICK to see how our Erasmus events support participants increase knowledge and skills.

Build confidence | Recognize own abilities | Broaden horizons