Conferința “Be Your Own Leader”, 18 Februarie 2020

[ap_call_to_action button_text=”Read More” button_url=”#” button_align=”right”]

Conferința “Be your own leader” s-a desfășurat marți, 18 Februarie 2020, la sediul Universității Maritime din Constanța și a vizat prezentarea rezultatelor proiectului de voluntariat și identificarea de noi soluții pentru a adresa nevoile comunității constanțene.

Evenimentul a adus împreună 37 de persoane implicate în mod direct în activități cu și pentru tinerii din județul Constanța, care pot contribui la dezvoltarea abilităților de leadership și gândire critică în rândul tinerilor.

Timp de cinci luni, am organizat împreună cu un grup de șase voluntari internaționali o serie de workshopuri pentru a contribui la dezvoltarea abilităților analitice ale tinerilor din comunitatea constănțeană.

  • 7 școli
  • 700 de tineri
  • peste 100 de ore de workshopuri de educație non-formală 

Ajunși la finalul activităților ce vizează dezvoltarea abilităților de gândire critică ale tinerilor, am organizat Conferința “Be your own leader” pentru a afla rezultatele acestei implicări și pentru a împărtăși succesul lor.

A doua parte a evenimentului, s-a desfășurat sub forma unui atelier de lucru pentru identificarea de noi oportunități pentru a crește gradul de implicare a tinerilor constănțeni în activități extracurriculare, beneficiind de sprijinul voluntarilor internaționali.

Locație: Universitatea Maritimă din Constanța

[/ap_call_to_action]


Workshop “Despre Mindfulness”, 21 Decembrie 2019

[ap_call_to_action button_text=”Read More” button_url=”#” button_align=”right”]

Alexandru, Daniela și Dionisie au trăit o experiență de neuitat în Slovacia în cadrul proiectului Erasmus Be The Change. Au învățat și practicat tehnici de comunicare și programare neuro-lingvistică și apoi au venit la Constanța să le împărtășească cu noi. 

Asftel, în dimineața zilei de sâmbătă, ne-au oferit acest minunat workshop gratuit în semn de Cadou de Crăciun. Timp de două ore am învățat despre cele 3 zone – zona de confort, zona de challenge și zona de panică – experimentând din plin zona de challenge, fără a intra însă în zona de panică. Am identificat stereotipuri, tipare, concepte sau prejudicii și am discutat despre cine ne influențează în crearea opiniilor.

Am continuat cu cele 9 principii ale înțelegerii și le-am pus în practică folosind metoda “The tricky 7”.

Echipa TrainingClub aduce mulțumiri pe acestă cale tinerilor Dionisie, Alexandru și Daniela pentru sprijinul oferit pe tot parcursul proiectului și îi felicită pentru succesul acestui training.

Locație: Universitatea Maritimă din Constanța

[/ap_call_to_action]


Workshop “Gândirea Critică face Diferența”, 28 Noiembrie 2019

[ap_call_to_action button_text=”Read More” button_url=”#” button_align=”right”]

„Gândirea critică” – doar un termen „la modă”?

Nu! Gândirea critică ocupă locul 4 în top 10 cele mai căutate atribute ale forţei de muncă (Victoria University din Wellington, 2015). Cu toate acestea, introducerea metodelor și instrumentelor non-formale în educație cu scopul dezvoltării abilităților de „gândire critică” reprezintă o provocare pentru mulți învățători, profesori și traineri din diferite domenii.

În acest context, Asociația Team4Excellence din Constanța, împreună cu șase voluntari internaționali, cu sprijinul Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale au organizat workshop-ul cu titlul “Gândirea Critică face Diferența”. La workshop au participat 35 de persoane implicate în mod direct în activități cu și pentru tinerii din județul Constanța, care pot contribui la dezvoltarea abilităților de leadership și gândire critică ale acestora.

Locație: Hotel Dobrogea, Constanța

[/ap_call_to_action]


Workshop “Dezvoltarea abilităților de gândire critică și leadership”, 11 Decembrie 2019

[ap_call_to_action button_text=”Read More” button_url=”#” button_align=”right”]

Împreună cu voluntarii internaționali am propus o serie de cinci modele de workshop pentru dezvoltarea abilităților analitice și de gândire critică ale tinerilor. Acestea au fost validate în cadrul organizației noastre și apoi implementate în școli și licee constănțene. 

Voluntarii internaționali desfășurând activități non-formale.

Locație: Liceul Teoretic Carmen Sylva, Eforie Sud

[/ap_call_to_action]


Workshop “Problem solving”, 13 Decembrie 2019

[ap_call_to_action button_text=”Read More” button_url=”#” button_align=”right”]

Voluntari internaționali au implicat elevii de la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza“, timp de cinci luni, într-o serie de ateliere antrenante. 

În cadrul atelierului de Problem Solving, elevii au discutat despre metodele de rezolvare a unei probleme.📋 Cu ajutorul facilitatorilor străini, liceenii au identificat cei șapte pași de rezolvare a unei probleme în mod eficient 📊, au exersat rezolvarea de probleme, ca individ dar și ca membru al unei echipe și au înțeles 💡 cum același proces de rezolvare a unei probleme poate funcționa în mai multe situații 👍.

Activitățile sunt interactive, folosind metoda jocului didactic și al „role-play”-ului.
Acest atelier a fost urmat de dezbateri ale elevilor cu scopul dezvoltării gândirii critice, contribuind totodată la o mai bună înțelegere a procesului de rezolvare de probleme și identificare a soluțiilor eficiente.

Locație: Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza“, Constanța

[/ap_call_to_action]


Workshop “Antreprenoriat prin Business Model Canvas”, 23-29 Noiembrie 2019

[ap_call_to_action button_text=”Read More” button_url=”#” button_align=”right”]

În perioada 23-29 noiembrie 2019, Ovidiu Acomi (MBA, evaluator EFQM pentru companii internaționale) a consiliat de un număr de 20 de studenți ai Universității Maritime din Constanța pentru a întocmi modele de business.

Activitatea s-a desfășurat în cadrul proiectului ”Promovarea şi dezvoltarea culturii antreprenoriale în Universitatea Maritimă din Constanţa (SAS4You), CNFIS-FDI-2019-0768”, finațat de Ministerul Educației Naționale și a avut drept obiectiv ”Extinderea parteneriatelor  Universității cu mediul de business pentru organizarea de activități de mentorat și consiliere pentru studenții care vor să înființeze un start-up.”

Temele abordate pe parcurul celor patru workshopuri de antreprenoriat au fost:
– Workshop 1. (Business Model Canvas: un instrument pentru antreprenori şi Intrapreneurs şi inovatori, Propuneri de valoare, Segmente de clienţi;
– Workshop 2 (Canale de comunicare, Relațiile cu clienții, Fluxuri de venituri;
– Workshop 3 (Parteneriate cheie, Activităţi cheie, Resurse cheie;
– Workshop 4 (Structura costurilor, Integrare şi prezentarea modelului de business).

Locație: Universitatea Maritimă din Constanța

[/ap_call_to_action]


Workshop “Ziua educației non-formale”, 9-15 Octombrie 2019

[ap_call_to_action button_text=”Read More” button_url=”#” button_align=”right”]

În fiecare an în luna octombrie, Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale promovează educația nonformală. Ajunsă la cea de-a noua ediție, Agenția Națională a lansat provocarea:

„Împreună putem sparge bariera de 1000 de evenimente! Ce zici, te bagi?”

Scopul principal ale evenimentelor este promovarea ÎNVĂȚĂRII, indiferent de contextul în care aceasta se petrece.
Împreună cu voluntarii internaționali, am decis să răspundem provocării prin organizarea de activități educaționale nonformale cu scopul stimulării creativității și comunicării în mediul online.
Pentru realizarea scopului activității, în perioada 9-15 Octombrie reprezentanții asociației și cadrele didactice ale Liceului Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații Constanța au implicat elevii într-o serie de activități antrenante în care aceștia au creat și personalizat diferite tehnici de transmitere a mesajelor prin intermediul mediilor sociale online.

Atelierele au fost urmate de dezbateri ale elevilor cu scopul dezvoltării gândirii critice, contribuind totodată la o mai bună înțelegere a rolului îndeplinit de mass-media în societate și în formarea opiniei publice.

Evenimentul a fost promovat online de către Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale și de presa locală constănțeană, Ziarul Cuget Liber susținând astfel demersurile noastre.

Locație: Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații Constanța 

[/ap_call_to_action]


Constanța găzduiește cea mai amplă reuniune de tineret finanțată prin Erasmus+ la malul mării “Media4You”, 27 Octombrie-3 Noimebrie 2019

[ap_call_to_action button_text=”Read More” button_url=”#” button_align=”right”]

Suntem bucuroși să vă anunțăm că 66 de participanți din 11 țări europeni au răspuns invitației noastre și au sosit la Constanța sâmbătă, 27 octombrie. Ei s-au alăturat echipei din România pentru a trage un semnal de alarmă asupra știrilor care invadează internetul. Astfel, timp de o săptămână participanții din Grecia, Turcia, Slovacia, Bulgaria, Italia, Serbia, Macedonia de Nord, Lituania, Germania, Croația și România desfășoară activități indoor și outdoor având același obiectiv comun: creșterea gradului de conștientizare asupra importanței dezvoltării competențelor digitale ale tinerilor.
Echipele din cele 11 țări europene (inclusiv România) au pregătit scenarii atractive și au implicat tinerii în grupuri internaționale de lucru. Activitățile au fost atât educative, antrenante cât și distractive. Jocurile de rol, imaginile care transmit mesaje, workshopurile pentru înțetegerea modului în care informațiile sunt percepute de tineri dar și sesiunile de analiza a felului în care informațiile sunt distribuite în mediul online, toate au fost apreciate de participanți. Una dintre cele mai atractive activități a implicat vizitarea Centrului Vechi al Constanței. Odată ajunși în zona Cazinoului, împărțiți în grupuri mixte de 5-6 persoane, tinerii au fost reporteri pentru o zi, au luat interviuri, au discutat cu localnicii și au surprins imagini care vorbesc.
Mult-așteptatele seri interculturale au dat posibilitatea fiecărei echipe să prezinte cultura națională, dansurile, obiceiurile dar și delicatesele tradiționale pregătite special pentru acestă ocazie.
Joi seara, tinerii au sărbătorit împreună Halloween-ul iar vineri au beneficiat de prezența specialiștilor delegați de Laboratoarele Google din București care au organizat un seminar dedicat acestui eveniment.

Locație: Hotel Dobrogea, Constanța 

[/ap_call_to_action]


Tineri din 10 țări europene la Constanța, 4-5 Octombrie 2019

[ap_call_to_action button_text=”Read More” button_url=”#” button_align=”right”]

Week-end-ul acesta (4-5 Octombrie 2019) Constanța a fost locul de întalnire pentru 20 de reprezentanți a 10 ONG-uri europene.
Constanța se pregătește pentru cea mai amplă reuniune de tineret finanțată prin Erasmus+ pentru promovarea utilizării responsabile a mijloacelor media. Evenimentul se va desfășura la sfârșitul lunii octombrie și va dura 6 zile. Peste 65 de tineri din Grecia, Turcia, Slovacia, Bulgaria, Italia, Serbia, Macedonia de Nord, Lituania, Germania și Croația se vor alătura echipei din România pentru a trage un semnal de alarmă asupra știrilor care invadează internetul.
Pentru a face posibil acest eveniment, reprezentanții celor 10 ONG-uri europene s-au întâlnit vineri și sâmbătă (4-5 Octombrie) la Hotelul Dobrogea din Constanța cu scopul planificării activităților. Pe parcursul celor două zile, participanții au identificat provocările cu care se confruntă tinerii consumatori de media. Împreună au agreat activități indoor și outdoor având același obiectiv comun: creșterea gradului de conștientizare asupra importanței dezvoltării competențelor digitale ale tinerilor. 

Cele două întâlniri de planificare și desfășurare propriu-zisă a acțiunilor sunt organizate în Constanța de Asociația Team4Excellence în cadrul proiectului Media4You. Proiectul Media4You face parte din programul Erasmus+ și a primit finanțare în valoare de 39952 Euro prin intermediul Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale.

Locație: Hotel Dobrogea, Constanța 

[/ap_call_to_action]